dijous, 2 de juny de 2011

La crisi dels cogombres


Aquests últims dies hem sentit notícies relacionades amb el consum de cogombres i altres productes vegetals. Finalment, les autoritats sanitàries han dit que l'origen dels problemes de salut no es troba en els cogombres procedents d'Espanya.

La informació precipitada del primer moment ha tingut conseqüències molt negatives per als agricultors espanyols, que han tingut pèrdues considerables.

El cogombre és una hortalissa molt sana, que aporta una gran quantitat d'aigua, a més de vitamines i minerals. Busca per Internet alguna recepta original, que no sigui la típica amanida, i explica-la en un comentari. Apunta també l'adreça de la pàgina web on la trobis.

9 comentaris:

  1. Jordi Moyano Perales2 de juny de 2011 a les 18:22

    El cogombre té el 97% d'aigua és absolutament rehidratant, té fibra, té una dosi moderada de vitamines.

    Es suau, lleuger, és estiuenc, pot fer de farcit en moltes sopes.

    ResponElimina
  2. El cogombre es molt bo, hidratant i acompanya molt bé en amanides.
    També s'utilitza per l'estètica de la cara.

    ResponElimina
  3. Jordi Moyano Perales7 de juny de 2011 a les 17:45

    Sopa de Cogombre
    Pelar el cogombre ( un tros el farem servir per a la guarnició )
    els tallarem i els picarem afegint els iogurts amb l'ajut d'una
    batedora. Ha de quedar una creme-ta fina. Amanirem, oli, sal i
    pebre al gust. I a la nevera.

    A l'hora de servir, afegirem el cogombre i el tomàquet tallat a daus
    molt petits i afegirem un rajolí d'oli.
    http://www.petitchef.es/recetas/sopa-freda-de-cogombre-i-iogurt-fid-358111

    ResponElimina
  4. Cogombre amb alvocat
    Per a una persona: Un cogombre, un alvocat, sal, pebre negre, vinagre de vi blanc i Oli d'oliva verge extra. Peleu el cogombre i talleu-lo a rodanxes fines. Distribuiu les rodanxes sobre un plat pla. Amaníu el cogombre amb la sal, el pebre negre (al gust), el vinagre i l'oli d'oliva. A continuació partiu l'alvocat per la meitat, treieu-li l'os i peleu-lo. Talleu-lo a rodanxes fines i poseu-les sobre el cogombre amanit. Poseu-li una mica d'oli d'oliva per sobre i ja es pot menjar. S'ha de menjar de seguida ja que l'alvocat s'oxida rapidament.

    ResponElimina
  5. Recepta cogombre.
    Els forners de Lleida han presentat una coca de recapte feta amb cogombre per defensar l'agricultura de Catalunya, ja que ha quedat malmesa despres de las acusacions d´Alemanya, aguesta coca serà l'estrella de la revetlla de Sant Joan.

    ResponElimina
  6. Recepta cogombre.
    Els forners de Lleida han presentat una coca de recapte feta amb cogombre per defensar l'agricultura de Catalunya, ja que ha quedat malmesa despres de las acusacions d´Alemanya, aguesta coca serà l'estrella de la revetlla de Sant Joan.
    http://www.lamalla.cat/infolocal/noticies/article?id=466987R

    ResponElimina
  7. Cogombre amb iogurt
    En un morter matxuqueu hi mig gra d`all, una mica de julivert i una culleradeta de sal.
    Si ho preferiu,podeu substituir el julivert per menta fresca.
    Peleu i talleu el cogombre a daus molt petits.
    En un bol, barregeu hi la picada del morter, el cogombre i els dos iogurt.Remeneu ho una estona i afegiu hi un polsim de menta seca esmicolada.
    Continueu remenant ho un parell de minuts més per emulsionar la barreja i finalment, guarniu ho amb un fill d'oliva per voltant i unes quantes fulles de menta fresca al mig.

    http://www.clubdecuines.cat/recepta/cogombre-amb-iogurt/1004

    ResponElimina
  8. Recepta de crema de cogombres a la menta.
    -ingredients.
    -3 cogombres
    -2 iogurts-el suc de una llimona
    -1 branqueta de menta fresca
    -1 llitre de brou gallina blanca
    -avecrem

    1- Tallar els cogombres deixant part de la pell per evitar que retornin, triturar-los junts amb els iogurts i el suc de llimona.afegir-hi també el brou de gallina blanca.

    2-Quan estigui ben batut afegir-hi la menta , una mica de Avecrem, brou de pollastre esmicolat. Si en teniu a casa, una mica de ciboulet picadet.

    3- Per acabar, afegir-hi una mica de pebre i servir la crema ben freda,decorada amb una rodanxa de cogombre i una fulla de menta.

    ResponElimina
  9. Recepta de crema de cogombres a la menta.
    -ingredients.
    -3 cogombres
    -2 iogurts-el suc de una llimona
    -1 branqueta de menta fresca
    -1 llitre de brou gallina blanca
    -avecrem

    1- Tallar els cogombres deixant part de la pell per evitar que retornin, triturar-los junts amb els iogurts i el suc de llimona.afegir-hi també el brou de gallina blanca.

    2-Quan estigui ben batut afegir-hi la menta , una mica de Avecrem, brou de pollastre esmicolat. Si en teniu a casa, una mica de ciboulet picadet.

    3- Per acabar, afegir-hi una mica de pebre i servir la crema ben freda,decorada amb una rodanxa de cogombre i una fulla de menta.

    http://www.gallinablanca.cat/receta/crema-de-cogombre-a-la-menta.aspx

    ResponElimina